V

Via deze pagina wil ik u graag wijzen op de sites van enkele gewaardeerde collega’s. Ik vind het altijd erg leuk om met anderen op pad te gaan en de fotografie passie te delen.

Arjan Keers – Magic Landscapes

Arjan Keers, een fotograaf met een passie voor het Nederlandse landschap. Wonend in Almere vind hij zijn inspiratie aan het Markermeer, Oostvaardersplassen, Flevopolder en Het Gooi. Met zijn foto’s laat hij zien dat ook het landschap om de hoek de moeite waard is. Arjan laat zien hoe eenvoud in compositie tot een krachtig beeld kan leiden.

www.magiclandscapes.nlPeter Bijsterveld

In de paar jaren dat ik het fotografiewerk van Peter Bijsterveld volg heb ik in een gestaag tempo de ene na de andere ‘voltreffer’ de revue zien passeren. Het fotowerk van Peter is doordacht,  boeiend en altijd tot in de puntjes verzorgd. Gevarieerd en altijd herkenbaar. In de paar decennia dat Peter fotografeert heeft hij er overduidelijk een oog voor ontwikkeld, gezien het gemak waarmee hij kansen ziet en ze weet te verzilveren.

www.peterbijsterveldphotography.comJan Teeuwen

Jan is een bevlogen fotograaf met een voorliefde voor landschap en macro. Hij is zeer bedreven met langere sluitertijden en een ster in het vinden van geschikte locaties, je kunt hem in alle hoeken van het land vinden en ik laat me graag op sleeptouw nemen. Jan stopt pas met fotograferen als het helemaal donker is.

500px.com/janfoto


Petra van Went

Vraagt u zich af wat er aan het strand nou te fotograferen valt? Waarom je er meer dan drie foto’s zou willen maken? Petra Visser kan het u haarfijn laten zien op haar website. Woonachtig aan de Zuid-Hollandse kust is ze er regelmatig te vinden en ze weet er altijd alles uit te halen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat het alleen bij strand blijft op haar site, ze is van alle markten thuis.

www.petravanwentfotografie.nlNiels Barto

Niels is een allrounder in z’n fotografie met een voorkeur voor landschappen. Z’n avontuurlijke instellingen brengen hem op het juiste moment op de juiste plek. Bij een razende westerstorm langs de Urker waterkant of midden in de nacht op de Loenermark…

Niels-b-ART-o-FotografieStephan Ihrman

Stephan is gepassioneerd fotograaf en van vele markten thuis. Portret, documentaire, urbex maar vooral landschapsfotografie houden hem bezig. Hij is vaak te vinden langs de Zeeuwse kust op zoek naar sfeervolle en serene landschappen.

www.stephanihrman.comJan Koppelaar

Jan is landschapsfotograaf bij uitstek en woonachtig in de Alblasserwaard. Hij is dan ook regelmatig in de polders te vinden. Zijn streven naar perfectie levert hoogwaardige beeldkwaliteit in zowel techniek als compositie.

www.jankoppelaar.nlPatrick Rodink

Patrick is een enthousiast fotograaf met voorkeur naar landschappen in combinatie met stad. Ook architectuur en andere vlakken van fotografie boeien hem.

www.rodinkfotografie.nlMartin Podt

Martin kent alle mooie plekken van Twente als z’n broekzak en haalt er fotografisch alles uit wat erin zit. Vooral de typische smalle weggetjes met aan weerszijde bomenrijen krijgen zijn aandacht, bij voorkeur op een mistige ochtend. Hij kan hier als geen ander een sterke compositie neerzetten, vaak vanaf een extreem laag standpunt. Zijn bewerkingsstijl leveren dromerige plaatjes op.

500px.com/martinpodtEdwin Mooijaart

Edwin is een degelijke landschapsfotograaf die keer op keer sterk werk neerzet, mede door op het juiste moment op de juiste plaats te staan. Ook het stadse landschap brengt hij geregeld in kaart. Hij is vaak in het Oosten van het land te vinden.

500px.com/edwin_mChris Hornung

Chris gaat alleen voor het beste! Alle ingrediënten moeten er zijn in zijn foto, anders valt ‘ie af. Goede locatie, ideale omstandigheden en een perfecte en zorgvuldig opgebouwde compositie. Zoals het een echt klassiek landschapsfotograaf betaamt neemt Chris de offers die erbij horen; veel tijd doorbrengen in de auto en een relatief lage maar zeer sterke opbrengst, zie hieronder het resultaat!

500px.com/chrishornung


Henk van der Sloot

Henk van der Sloot is een straatfotograaf pur sang. Met zijn pakkende titels kan hij een geheel andere draai geven aan foto’s: de humor ligt op straat, als je het Henk vraagt. Een conversatie aangaan met wild vreemden is als zijn tweede natuur, een vaardigheid die hij optimaal benut bij het maken van zijn foto’s.

henri1952.zoom.nl